Vi vil diskutere klimaforandringer på festivalen

I dag er en særlig dag. Vi forbereder os på festivalen, hvor de mange gæster kommer for at diskutere klimaforandringer – en simpel samtale, der har den største indvirkning på vores miljø.

Vi vil invitere eksperter til at tale og komme med forskellige perspektiver på problemstillinger, vi står overfor. Desuden vil inspirerede mennesker inden for branchen få mulighed for at dele deres viden og erfaringer. Der vil også være filmvisninger, der diskuterer de menneskelige virkninger af klimaforandringer og, hvad vi kan gøre for at redde vores planet.

Derudover inviterer vi lokale foreninger og organisationer, der arbejder med at skabe et grønnere miljø, så disse projekter kan blive bedre kendt. Vi er godt klar over det store ansvar, vi har i øjeblikket over for miljøet, og det er trivialt at acceptere de mange konsekvenser.

Gennem samtale og diskussioner om relevante emner har vi ambition om er formidlingen mellem deleborerne som endnu en måde at skabe bevidsthed omkring den problematik. Dette er den perfekte ramme både lære og få ny motivation til at handle på grund af aktuelle klimaforandringer.

Vi behøver ikke at vente indtil det næste klimatopmøde for at diskutere klimaforandringer. I år har en række festivaler også fattet interesse for emnet. Denne sommer er mange af de største danske festivaler med klimadebatter på programmet.

Vi lægger os langt fremme på denne udvikling, når vi siger, at vi på Roskilde Festival inviterer til et debatarrangement om klimaforandringer. Debatten kommer til at tage udgangspunkt i FN’s Klimapanel (IPCC), som netop har udgivet et opdateret rapport med titlen: ”Ret fattigdom, bekæmp den extreme weather og præventisk katastrofer”.

På Roskilde Festival er der allerede planlagt flere offentlige debatter omkring miljø- og klimaspørgsmål, så dette arrangement bliver blot en del af en større samtale.

9. juli skal The IPCC rapport gennemgåes nærmere. Her vil panelet af eksperter se på de politiske, tekniske og sociale udfordringer ved at tackle klimaforandringerne, under ledelse af vores panel moderator, Charlotte Bøving Wichmann. Vi har inviteret forskellige politikere, forskere, organisationer og andre interessenter for at bringe alle synspunkter i spil.

Arrangementet vil byde deltagerne ind til et interaktivt arrangement fuld af debat og nye perspektiver på hvordan vi kan hjælpe hinanden med at finde løsninger og metoder omkring global miljøproblematikker. Vi inviterer helst alle – uanset baggrund eller ekspertise – med til at deltage i debatten, så man kan tage del i udformningen af vores fremtid sammen!

Som danskere må vi finde os i, at klimaforandringernes effekter er en realitet, som ses verden over, bla i Danmark. Vi inviterer derfor til et informativt debatarrangement på Roskilde Festival, der skal hjælpe både dem der deltager samt dem der ser på fra sidelinjen med at skabe et godt grundlag for identificerende intentioner omkring dette presserende emne. Er du interesseret i at blive mere end bare en observatør? Kom og deltag i debatten!

Related Posts